Servomotoare electronice de la Garrett Honeywell | AVD Turbo SRL
Servomotoare electronice de la Garrett Honeywell

 

REA (Rotary electronic actuator ) si SREA (Simple Rotary electronic actuator ), echipeaza multe modele de turbosuflante cu  VNT ® Acestea sunt controlere complexe, extrem de complicate ale  paletelor variabile.

Pentru a asigura acuratetea, fiecare dispozitiv electric este atent calibrat cu motorul, pentru a realiza exact miscarea necesara  paletelor din turbina. Acest lucru asigura ca sunt atinse specificatiile de puterile corecte, cuplul, emisiilor CO2 si obiectivele privind consumul de carburant, nu numai atunci când vehiculul este nou, dar, de asemenea, pe parcursul ciclului de viata a motorului si a componentelor  vehiculului

Calibrarea unica

Aceasta calibrare este procesul final de asamblare al  turbocompresorului si este repetat pe fiecare turbo, folosind un banc de probe controlat de un computer. Ca atare, setarile de calibrare ramân unice pentru fiecare turbo.

Aici sunt doar câteva dintre întrebarile frecvente despre actuatoare noastre electronice:

Î. Sunt actuatoarele electronice interschimbabile?

R. Nu. În primul rând, exista mai multe variante de REA si Srea - chiar daca acestea pot arata toate aproape la fel ! În al doilea rând, REA & Srea nu ar trebui sa fie schimbate de la un turbo la altul , chiar si atunci când acesta are  acelasi cod .... de fapt slabirea a doar trei din suruburile de fixare va afecta calibrarea actuatorului . Acest lucru poate duce la conflicte cu sistemul de management al motorului sau poate pune vehiculul în modul de consum redus / avarie

Î. Dar capacele electronice ?

R. Din pacate, aceste piese nu sunt service-înlocuibile. Din nou, exista mai multe versiuni diferite ale PAC (sau capacul ansamblului ), care arata la fel pe plan extern. De asemenea, din motivele expuse mai sus, fiecare turbo este calibrat individual si acest proces foarte precis înseamna ca partea electronica din  interiorul fiecarui capac este programata în mod special pentru acea unitate.

Q. Este fiecare turbo testat dupa specificatiile OEM?

R. Rezultatele  fiecarei calibrari sunt înregistrate în raport cu numarul de serie de turbo, care da cumparatorului de  Garrett Honeywell VNT ® REA / Srea turbo încrederea de a sti ca turbo a fost testat si va functiona  la specificatiile OEM.

 

I Se pot repara aceste piese in ateliere speciale ?

R. Da aceste actuatoare se pot repara ca fiecare componenta electrica de pe masina. Insa aceste reparatii se pot efectua doar de catre ateliere turbo specializate care au in dotare echipamentele de testare , calibrare , verificare aferente.